Witam, mam ochotę wybrać się na dwa dni w rejon MRU w celu wiadomym. Wszystkie informacje, które udało mi się znaleć dotyczš wycieczek z przewodnikiem. Z takiej opcji chętnie skorzystam, ale mam pytanie czy możecie podesłać jakie info o miejscach gdzie mógłbym wejć bez przewodnika? Za wszystkie serdeczne dęki. Mój mail: dany1984@vip.interia.pl
pzdr
Makaron [Usunięty]
Wysłany: Czw Mar 09, 2006 2:59 pm
Bez przewodnika możesz wejść jedynie do obiektów wolno stojących i to też nie wszystkich. Niestety wszystkie wejścia do sytemu sa zamknięte i pilnowane przez przewodników. Skonczyło się hasanie po dołach przez przypadkowych ludzi... niestety.
Polecam zakupić mapę MRU wydawnictwa Donjon naprawdę warto, niedrogo a mapa " daje rade".
Pozdrawiam
Jeśli chciałbyś pochodzić po podziemiach warte uwagi są tunele i koszary Grupy Warownej Schill koło Kurska. Mimo że całość jest otwarta to jest tam zakaz wstępu sankcjonowany przez Lasy Państwowe.
Lokalizację znajdziesz na mapie którą polecił Ci Makaron.
Jeżeli Ci starczy czasu polecam także zwiedzenie Grupy Warownej Ludendorff na północy (niemieccy budowniczy nigdzie wiecej tak nie eksperymentowali jak tam) - najlepiej jadąc ze Skwierzyny w strone Gorzowa (lub na odwrót) przy skrzyżowaniu obejżyj obiekt obok krzyżówki a następnie prosto na Ludendorffa. Jeżeli nie masz gdzie kupić mapy wspomnianej przez kolegów to polecam "przeszkicować" ze strony www.fortress.prv.pl w dziale MRU
Pozdrawiam
była już o tym mowa na tyle wielokrotnie, że pozostali się ustosunkowali...
_________________ ...
MiB [Usunięty]
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 2:42 pm
znowu cos przegapilem i dalem dupy. jak by ktos byl laskaw napisac o co chodzi to bede wdzieczny. Dziwne te forum, chce czlowiekowi pomoc a tu zjebka. Chodzi o nierozpowszechnianie informacji o otwartych wejsciach? Dawno forum nie sledzilem.
MiB [Usunięty]
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 4:35 pm
Poczytalem sobie troche postow i juz ogarnolem ze tu teraz pelna konspiracja panuje. Inna sprawa ze niebardzo widze w tym sens. Wiara co zamyka wejscia i tak sie zorientuje ze sa otwarte, nie musza o tym na forum czytac, ale spoko dostosuje sie do przyjetych zasad.
Pozdro
Pomógł: 13 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 2445 Skąd: Szczecin
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 5:17 pm
Widzę , że na prawdę nie rozumiesz sytuacji....
Jak sam doprowadzisz do sytuacji o której pisałeś, to mozesz nawet ogłaszać to w Wiadomościach TVP. Ale jeśli ktoś inny to zrobił, to uszanuj jego pracę i swoja wiedzę zostaw dla siebie, lub rób tak jak MY to chcemy - PW
Tomek-Gliwice wylogowany Gość
Wysłany: Pią Mar 17, 2006 3:09 am MRU można zwiedzać w towarzystwie przewodników.
Są bardzo ciekawe trasy turystyczne,nie wolno chodzic bez nich po systemie.I bardzo dobrze ponieważ za wiele przypadkowych osób się tam pętało...;
Pamiętaj masz do wyboru Boryszyn i Pniewo.
Pozdrawiam
MiB [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 17, 2006 7:42 am
Nie sadzilem ze K i jego ziomki sa teraz az tak przebiegli. Czasy sie zmieniaja Moja glupota, przepraszam.
Możesz pisać nowe tematy Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach